Stockholmsregionen

En sida om och för företag i Stockholm

Metallåtervinning i Stockholm – en hållbar resurs

Metallåtervinning i Stockholm har blivit en värdefull och miljövänlig verksamhet som inte bara främjar ett hållbart samhälle utan också ger dig möjlighet att tjäna extra pengar. Genom att samla och sälja metallskrot i Stockholm kan du aktivt bidra till att minska samhällets totala energiförbrukning och bevara vårt klimat. I den här artikeln ska vi utforska den växande världen av metallåtervinning och hur du enkelt kan bli en del av den.

Att samla in och återvinna metallskrot är ingen ny företeelse. Faktum är att det har gjorts sedan urminnes tider, även om yrket som skrothandlare inte alltid har haft den höga status det förtjänar. Tidigare kunde skrothandlare använda tvivelaktiga metoder när de vägde och betalade för det insamlade skrotet. Idag kallar vi dem istället för återvinningsföretag, och i Sverige finns flera seriösa företag som driver denna värdefulla verksamhet.

En klimatsmart åtgärd

Metallskrotåtervinning är en klimatsmart åtgärd som har en direkt positiv inverkan på miljön. De flesta av oss är bekanta med insamlingen av aluminiumölburkar. Tack vare pantsystemet återvinns cirka 90 % av dessa burkar. De smälts ner och omvandlas till nya produkter. När det gäller järn- och stålskrot, återvinns de på olika sätt. Byggavfall krossas på återvinningsanläggningar, och med hjälp av kraftfulla magneter separeras metallen från andra material.

Men hur bidrar återvinning av metallskrot till energibesparing? En betydande del av Sveriges och världens stålproduktion är baserad på återvunnet skrot. Jämfört med att utvinna järn ur malm kräver det mycket mindre energi att smälta skrot vid våra järnverk. För att ge en jämförelse, att producera ölburkar från återvunnen aluminium kräver endast 5 % av den energimängd som skulle behövas om burkarna tillverkades från den ursprungliga råvaran, bauxit. Det är tydligt hur värdefull metallåtervinningen är när det gäller att spara energi och minska vår klimatpåverkan.

Sälja metallskrot i Stockholm – enkelt och lönsamt

Nu när vi har insett vikten av metallåtervinning, kan du också dra nytta av denna miljövänliga praxis och samtidigt tjäna pengar. Att sälja metallskrot i Stockholm har blivit enkelt och smidigt. Här är hur du kan komma igång:

  • Fotografera Ditt Skrot: Ta en bild av den metall du vill sälja med hjälp av en mobilapp. Detta gör det enkelt att dokumentera och visa upp ditt skrot.
  • Boka Upphämtning: Använd samma app för att boka en upphämtning av ditt skrot. Du kan välja en tid som passar dig bäst.
  • Vägning På Plats: När din metall är hämtad, kommer den att vägas på plats. Det här steget är avgörande för att bestämma värdet av ditt skrot.
  • Betalning: Betalningen för det skrot du har sålt kommer antingen att skickas till dig via Swish eller sättas in på ditt bankkonto. Detta gör hela processen smidig och bekväm.

Att sälja metallskrot i Stockholm är ett win-win-scenario. Du hjälper till att bevara miljön samtidigt som du får en extra inkomstkälla. Oavsett om du har gamla bilskrot, metallskrot från renoveringar eller andra metallprodukter som du inte längre behöver, kan du göra en positiv skillnad genom att återvinna dem.

Markiser Stockholm – tänk på detta

Funderar du på att välja markiser i Stockholm till din villa? Det kan vara ett riktigt bra val, men det finns också vissa saker att tänka på innan du går vidare med köpet. Markiser i Stockholm kommer att ge din villa ett helt nytt uttryck och dessutom föra med sig en massa andra fördelar.

Utan tvekan så är markiser det solskydd som på bästa sätt kombinerar funktion och estetik – det är både vackert och funktionellt. Men, man ska även vara medveten om att det handlar om ett val som kan bli väldigt fel. Vi tittar närmare på några punkter som du bör hålla i huvudet innan du gör en beställning:

  • Se till att du får använda markiser. Hur du bor blir också avgörande för om du får montera markiser i Stockholm. Bor du i en villa så brukar det sällan vara några problem, men om du bor i lägenhet så kommer det att krävas tillstånd från din BRF – och i vissa fall kan även markiser komma att kräva ett bygglov. Kolla alltid upp detta innan.
  • Se till att mäta ordentligt. Markiser ska alltid anpassas efter exempelvis dina fönster, uteplatsen eller balkongen. Se till att du tar fram korrekta mått och mät riktigt. Kolla även längden i ett utfällt tillstånd. En terrassmarkis får exempelvis inte bli så stor att den åker över på grannens tomt.
  • Professionell montering. För att garantin ska gälla så krävs en fackmannamässigt utförd montering. Dessutom så handlar det om säkerhet. Tyvärr så ser man att olyckor sker där markiser i Stockholm blåser iväg som en följd av felaktig montering. Ta alltid hjälp med detta. Det ger trygghet, säkerhet och längre livslängd. Att välja leverantören av markiser i Stockholm även för montering är ett säkert kort som verkligen rekommenderas. I många fall kan man även inkludera framtida service och underhåll i avtalet – vilket även det rekommenderas.

Longstay nära Arlanda flygplats

Nu är den perfekta lösningen här för dig som behöver bo en längre tid närmare Sveriges största flygplats, nämligen Longstay nära Arlanda, bättre blir det inte.

Nu finns den perfekta lösningen för dig som behöver ha ett längre boende nära Sveriges största flygplats, nämligen Arlanda. Det är av många anledningar som du kan behöva ett boende nära flygplatsen. Jobbar du utomlands och spenderar mycket tid med att resa? Då kan det vara perfekt att ha en lägenhet precis intill flygplatsen.

Men även för de som jobbar på flygplatsen eller på flygplanen. För att spara på både tid och energi, så kan det vara skönt att ha sitt boende nära sitt arbete. Det är en lösning som många väljer att ta. Gör ditt hotellrum personligt för att få en hemtrevlig känsla medan du befinner dig på hotellet.

Kostsamt med long stay Arlanda?

Det kan kännas som en stor kostnad att få bo så nära flygplatsen. Men det är otroligt prisvärt att ha ett boende på Arkaden Longstay vid Arlanda. Vilket pris det är, beror på hur länge du har tänkt stanna. Genom att skicka in en offertförfrågan, så får du svaret på den frågan.

Detta är det perfekta konceptet för de som behöver bo nära flygplatsen men ändå få en hemkänsla. Med nära till olika affärer och restauranger, så kan du leva ditt liv precis som vanligt när du inte arbetar. Så är du ute efter ett hotellboende som du kan bo på en längre tid och till ett bra pris, tveka inte att kontakta dem.

Erik gick en intensivkurs i Stockholm när han skulle ta körkort

Hör du som Erik till de som vill få körkortet så snabbt som möjligt, kan det vara värt att kolla upp en intensivkurs i Stockholm när du snart fyller 18.

För Erik hade bilar alltid varit en av hans stora passioner, långt innan han själv fick lov att börja övningsköra och sätta sig bakom ratten. När Erik väl hade fyllt 18 år var det självklara valet för honom att gå en intensivkurs i Stockholm nära hans hem.

Medan Erik kanske var mer väl förberedd än många andra när de ska ta körkort var intensivkursen fortfarande en utmaning för honom. Det är mycket information man ska lära sig under en relativt kort tid när man ska gå en sådan kurs. Men för Erik var det en utmaning han gärna tog sig an.

Nöjd med sin intensivkurs

Det hade kanske varit lite enklare att gå en vanlig körkortsutbildning, men Erik var nöjd med sitt val. Det blev mycket arbete under den tiden kursen pågick men när han väl fick hem körkortet kändes det hela värt det. Att kunna sätta sig i bilen själv och köra iväg var en dag han sett fram emot länge och nu var den äntligen här.

Med en bil kan man åka var man vill, eller så långt som vägen räcker i alla fall. För Erik blev det många turer ut på Sveriges vägar tiden efter han fått sitt körkort. Att gå en intensivkurs för körkort är kanske inte för alla, men för Erik var det helt rätt val.

Femkamp med gänget i Stockholm

Femkamp i Stockholm kommer garanterat att göra att man får se nya sidor hos dem man har som medtävlande. Boka ett pass för att se vem som är vinnarskallen.

Timida Karin, det var så de kallade henne på kontoret. Hon visste att Jocke och Classe tyckte hon var mjäkig i många sammanhang. Bara för att man var blyg och inte en pratglad besserwisser betyder det inte att man var oäven på andra saker. Jocke och Classe var rätt skrytsamma och hade bestämt nästa afterwork med avdelningen.

Denna gång skulle de ha afterwork med femkamp. Hela veckan hade Jocke och Classe pratat om femkamp i Stockholm. Hur kul de skulle ha och hur lätt killarna skulle vinna. Tänk om killarna hade ansträngt sig lite mer för att lära känna de kvinnliga kollegorna. Då hade de nog inte tagit beslutet om femkamp.

Femkamp i Stockholm ett nöje för afterworken

Flera av tjejerna, varav Karin var en, var riktiga tävlingsmänniskor och vinnarskallar. Hemma i en låda fanns det flertalet medaljer och pokaler från olika tävlingar Karin varit med i. Det skulle bli ett sant nöje att sätta killarna på plats.

Karin såg fram emot att se hur tysta Jocke och Classe skulle bli. Dessutom vilka undanflykter de skulle ha när tjejerna på kontoret tog hem segern. De var verkligen invaggade i falsk säkerhet, och de skulle definitivt falla på eget grepp. Karin skrattade tyst för sig själv medan hon tog på sig jackan för att gå till deras afterwork. Det skulle bli riktigt roligt med femkamp.

Ventilation av rätt dimension i Stockholm

Vilken fastighet man än har i Stockholm så är det viktigt att man har en ventilation. Men det krävs också att man har rätt dimensionerad ventilation.

Det kanske inte är så svårt att förstå att det krävs lite annan slags ventilation i en industribyggnad emot ventilationen i ett litet gästhus. Men exakt hur man ska tänka när man ska skaffa sig en god ventilation i Stockholm kan vara svårt att klura ut, utan hjälp av en duktig yrkesperson.

En dålig ventilation kan man märka genom att det blir fuktigt och att det börjar kännas lite tungt i luften. Men tyvärr är det inte alltid som en dålig ventilation märks av så tydligt, eller snabbt. Det kan istället gå flera år innan man kanske till och med får uppsöka en läkare för att man har några jobbiga och diffusa symptom.

Installera ventilation i Stockholm

De där små hålen i fasaden, med en ventil i, kan många husägare ordna själva. Men när det kommer till större och mer avancerad ventilation i stora fastigheter i Stockholm, så är det klokt att överlåta allt arbete och planering till en ventilationsfirma. De är proffs som jobbar med denna typ av uppdrag varje dag.

Det kan till och med vara så att man behöver göra noggranna ritningar på hur man ska dimensionera ventilationen så att allt ska fungera på bästa sätt. Och i vissa fall är det behövligt att även installera fläktar, samt då och då filter. Allt görs för att hålla ventilationen på högsta möjliga nivå. Läs mer om ventilation på denna sida: https://www.ventilationstockholm.nu/

Badrumsrenovering för vardagslyx i Bromma

En badrumsrenovering kan vara en mycket stor investering i Bromma. Därför kan man passa på att skaffa lite extra vardagslyx genom att göra smarta val.

Om man ska göra en total badrumsrenovering i Bromma så kan det vara bland det dyraste som man gör i sitt hus. Därför är det också något som man gör så sällan man kan. Och då är det dessutom klokt att skaffa det där badrummet som man känner att man verkligen kan vara nöjd med och njuta av, under åren som kommer.

Idag finns det en mängd olika inredningar och funktioner som man kan installera i sitt badrum. Och ibland är det inte alltid så mycket som skiljer sig i pris, mellan något som är mer vanligt och något som man kan ha mer glädje av. Som exempelvis när det gäller skillnaden mellan ett badrum och ett hemmaspa.

Mysig badrumsrenovering i Bromma

Om man tänker till lite extra så kan man ganska lätt göra en badrumsrenovering som skapar vardagslyx i hemmet i Bromma. Varför inte välja en dusch som har flera olika munstycken istället för bara ett? Kanske där det finns dimma och massage att välja. Det går även att få tag i en liten bastu, som kan gå att klämma in i många mindre badrum.

Har man plats för ett badkar så varför inte byta ut det mot ett bubbelbadkar? Idag finns det badkar som har samma storlek som vanliga modeller. Så med rätt val kan man få den efterlängtade vardagslyxen i badrummet.

Öva på verkligheten med trafikskola i Stockholm

Att köra bil kan kännas överväldigande i början. Men med en trafikskola i Stockholm så får du med dig alla delarna från början, och alla olika moment.

Många tänker att det ska nog gå fort att lära sig att köra bil. Och även om du är snabblärd, så att du tar in de olika momenten på ett kick, så är det bra att dra ut lite på övningskörningen. Ju mer tid du får med en instruktör som kan hjälpa dig, desto större sannolikhet är det att du inte kommer råka ut för eller orsaka en olycka.

Till exempel så är det jätteviktigt att du får med dig både hur man kör i staden, så kallad stadskörning, och hur man kör på landsvägar. Det är olika tekniker, olika saker att tänka på, och körningen skiljer sig mycket beroende på väder och årstid.

Trafikskola i Stockholm möter dina behov

Känner du dig osäker på något moment? Var inte rädd för att berätta det för din körskoleinstruktör. Då kan han eller hon hjälpa dig att komma över din rädsla och din osäkerhet genom att du får träna extra mycket på detta moment under säkra förhållanden.

Kanske det är svårt att titta i backspegel, att parkera på små ytor eller att starta i backe? Många moment gör många förare väldigt nervösa. Men om du får vägledning från start till slut, så kommer du snart att köra som om du alltid har gjort det. Anlita en trafikskola i Stockholm för att börja redan idag.

Du kan läsa mer kring en trafikskola här: https://www.trafikskolastockholm.biz/

Lappen i näven med trafikskola på Gullmarsplan

Körkort är något man bara behöver ta en gång i livet. Desto viktigare är det att ta det tidigt och att lära rätt. Det fixar man med trafikskola på Gullmarsplan.

Som körkortslös får man ofta höra att friheten är det bästa. Så är det också, men riktigt hur det känns går inte att förstå förrän man står där med lappen i näven och ska köra sin första solotur. Det är roligt, det är praktiskt, det är vuxenpoäng deluxe.

Skulle man däremot fortfarande vara osäker på grund av mindre bra utbildning är det inte riktigt lika hett. Stockholmstrafiken är ingen lekplats och utan gedigen träning har man inget där att göra. Det finns bara en väg att ta och det är att lära allting på rätt sätt från dag ett. Då kommer körglädjen per automatik.

En trafikskola för alla som vill göra rätt

En körkortsutbildning innehåller ett antal obligatoriska moment. Du behöver köra ett varierande antal körlektioner i olika miljöer och träna på moment och teknik. Du behöver läsa teoriutbildning och göra slutprov med godkänt resultat. Du ska gå Riskettan och Risktvåan för att få information om risker och även träna praktiskt på halkkörning och andra moment under säkra förhållanden.

Köra med privat handledare går givetvis bra det också. Din handledare måste dock uppfylla vissa krav och även ha gått en så kallad handledarkurs. Du kan göra mycket privat, men du kan inte göra allt. Med bra hjälp från din trafikskola på Gullmarsplan har du snart ditt körkort avklarat och har lättare att få jobb på köpet.

Du kan läsa mer om en trafikskola på denna sida: https://www.gullmarsplantrafikskola.se/

Takläggare i Norrtälje är experter

Går du och oroar dig över att ditt tak kan vara i dåligt skick? Bästa hjälpen mot oro är att anlita en rutinerad takläggare i Norrtälje som inspekterar det.

Kanske är det i bra skick trots att det är gammalt. Ett tak håller ganska länge, och det är sällan man behöver byta det. Har du däremot funderat ett tag på att utföra en takläggning i Norrtälje och sedan montera upp solpaneler, är det absolut läge att kontakta en expert.

En takläggare gör en professionell bedömning och kan därefter ge dig goda råd om ditt tak och hur du ska göra. Det finns många fina material att välja mellan, och du kan till exempel förnya huset med en helt ny färg på taket. Plåttak är moderna och stilrena, men du kan också välja helt andra material.

Takläggare kollar upp tätskikt

Det viktigaste är att taket måste vara tätt så att du inte riskerar några fuktskador i huset. Att läkt och papp håller tätt och är i bra skick är själva grundförutsättningen. Därefter kan man lägga på i princip vilket material man vill ha.

Har du ett plåttak och vill byta till tegelpannor, betyder det att du får ett betydligt tyngre tak, och då måste reglarna hålla för det. Alla funderingar du kan ha kan du tryggt diskutera med din takläggare i Norrtälje. Den firma du anlitar har mångårig vana vid liknande jobb och bidrar både med yrkeskunskap och expertis, så att du får ditt tak precis som du vill ha det.